Aktualno Celebrities Glazba POP COOLTURA showbiz Zabava

Pavel & Tedi Spalato imaju najemitiraniju pjesmu godine 2020: Korona period je i odigrao za Weekenda i Dua Lipu

Hrvatska diskografska udruga (HDU) i ove godine donosi top listu najemitiranijih singlova u prvoj polovici 2020. godine. Liste emitiranja kreiraju se u suradnji s 1playedom, monitoring sustavom koji uživo prati radijska emitiranja na više od 140 postaja diljem Hrvatske.

Među domaćim singlovima na listi emitiranja, broj 1 zauzela je pjesma Ne daj na nas koja je plod izvanredne suradnje grupe Pavel Tedija Spalata, u izdanju diskografske kuće Dallas Records. Autor glazbe i teksta je Aljoša Šerić koji je ovom prilikom poručio: “Nevjerojatno je da je takva klasična “old skul” pjesma najemitiranija u prvoj polovici 2020., kad su mi iz Dallasa javili za vijest mislio sam kako se radi o grešci, siguran sam da je to tako najviše zbog Tedija, jer je njegovu muzikalnost i posebnost u izričaju teško pokvariti i lošijom pjesmom od naše. Hvala svim radijskim urednicima, lijepo je biti prvi, danas uživam u uspjehu, a sutra ću se opet vratiti u normalno stanje konstantne sumnje.”

Radost je čuti da je pjesma “Ne daj na nas” proglašena kao najprisutnija na hrvatskim radio postajama. Hvala Pavelu, publici i medijima!,” dodao je Tedi Spalato.


Na drugome mjestu domaće liste emitiranja smjestio se mladi izvođač, Marko Kutlić koji nezaustavljivo kroči glazbenom scenom i niže uspjehe. Pjesma Samo nek’ ona sretna je u izdanju Hit Recordsa jedna je od brojnih uspješnica s njegovog prvog albuma, U kapi tvoje ljubavi.

Jako sam počašćen i sretan što je moja pjesma Samo nek ona sretna je i pobjednica ovogodišnjeg Zagrebačkog festivala uspjela pronaći put do srca publike, a i struke te došla na 2. mjesto polugodišnje top liste. Hvala svakome tko sluša moju glazbu i tko prepozanje rad i trud koji ulažem u svaku pjesmu, poručio je Marko Kutlić.


Treću poziciju među najemitiranijima zaslužila je grupa Vatra. Njihova pjesma Sva naša ljeta u izdanju Dallas Recordsa, otkako je izašla krajem veljače ove godine, ne napušta domaći radijski eter.

„Sva naša ljeta najavljuje naš 10. studijski album, a u pjesmi imam jedan stih koji kaže; ….”Zastanimo na trenutak….”, nisam niti slutio da će samo nekoliko dana po objavi pjesme stati čitav svijet i to ne samo na trenutak…Sva naša ljeta prizivaju dane bezbrižnosti, slobode i mladosti, moguće da je upravo zbog takvog ugođaja djelovala i pomalo terapeutski na slušatelje. U svakom slucaju zahvalni smo svim glazbenim urednicima koji su zavrtili pjesmu, kao i slušateljima koji su pjesmu dočekali raširenih ruku,” rekao je Ivan Dečak.

Među stranim izdanjima u prvoj polovici 2020. godine u radijskom je eteru najpopularnija pjesma Blinding Lights u izvedbi The Weekenda. Na drugoj i trećoj poziciji nalazi se pjevačica Dua Lipa, uz pjesmu Don’t Start Now na drugom mjestu i pjesmu Physical na trećem mjestu.

Svake godine u prosincu, Hrvatska diskografska udruga na temelju podataka prikupljenih u cijeloj godini niz godina dodjeljivala je i Godišnja priznanja HDU-a najuspješnijim izvođačima, a ove, 2020. godine, ova je svečanost prerasla u jedinstvene Top.HR Music Awards, održane u Smaragdnoj dvorani Hotela Esplanade u Zagrebu. Nagrade su se dodijelile najuspješnijim izvođačima u kategorijama pjesme godine, muškog i ženskog te novog izvođača godine, grupe godine, najprodavanijeg domaćeg i stranog albuma godine, Deezer singla i Deezer izvođača godine te turneje godine.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame