inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA

Korona ljeto u Hrvatskoj: Nove brojke pred najavljene strože mjere

Nacionalni stožer civilne zaštite je objavio nove podatke vezane za broj zaraženih i korona virus situaciju u Hrvatskoj. Prenosimo u cijelosti.

“U protekla 24 sata zabilježen je 91 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 978. Među njima je 100 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 3 pacijenta. Jedna je osoba preminula.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 3416 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 115 preminulo, a 2323 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 4410 osoba. Do danas je ukupno testirano 89.764 osoba, od toga 1529 u posljednja 24 sata”.

Svaki dan se mijenjaju potencijalna nova žarišta, od već prozvanih Zagreba, Zadra, Splita, potencijalnih mjesta na moru preko neočekivanih mjesta u Slavoniji, zatim manjih gradića poput Kutine, Ogulina i tako dalje.

Zbog povećanih brojki i opisane situacije ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak najavio je strože mjere.

(Foto: Kolaž – izvor HRT)

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame