inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA

Prosvjedi u Srbiji: Instant ugušena pobuna ili zatišje pred buru?

Nakon kaotičnih slika i video snimaka iz prethodnih noći s ulica Beograda, glavni grad Srbije sinoć je odisao gandijevskim mirotvornim tonovima iskazivanja nezadovoljstva.

Novi prosvjedi protiv mjera uvedenih uslijed epidemije koronavirusa te protiv vlasti Aleksandra Vučića nastavljeni su u daleko više gandijevskim raspoloženjima za razliku od prethodnih nasilničkih, premda se glavni protestni najavljuje za petak.

U sukobima između nasilničkih skupina desničara i mirnih prosvjednika došlo je do nekoliko fizičkih obračuna, a policija i konjanici su popratili te sukobe dodatnim pendrečenjima uglavnom mirnih prosvjednika. Srpska premijerka Ana Brnabić je najavila nove mjere za Beograd koje podrazumijevaju zabranu okupljanja više od 10 ljudi istovremeno na jednom mjestu bilo u u otvorenom i zatvorenom prostoru, no te mjere još nisu stupile na snagu pa ne vrijede za  nove prosvjede.

Da li će eskalirati nasilje ili je stvar s pobunom protiv diktatorskom Vučićevog režima stavljena pod kontrolu uspješnim političkim i medijskim spinovima, pokazat će sljedeći dani, točnije noći.

 

 

 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame