Aktualno Celebrities Glazba POP COOLTURA showbiz Zabava

Dvadeset godina padobrana: Debi Coldplaya u novom ruhu – Korona vraća fokus na bolju glazbenu prošlost

10. srpnja se obilježava 20. obljetnicu albuma “Parachutes”, debitantskog multiplatinastog albuma grupe Coldplay do danas prodanog u više od 13 milijuna kopija i preko 2 milijarde streamova diljem svijeta.

“Parachutes” sadrži ogromni hit “Yellow” – pjesmu koja je Coldplay lansirala do internacionalne publike, a ovdje su svoje mjesto našli i genijalni hitovi “Shiver”, “Trouble” i “Don’t Panic”. Kako bi se obilježio okrugli rođendan, video spotovi za navedene singlove sada su dostupni u HD kvaliteti. 2001. godine, nakon izdavanja albuma “Parachutes”, bend je nominiran za 5 BRIT nagrada, osvojivši nagrade za ‘Najbolji britanski album’ i ‘Najbolju britansku grupu’. Uz niz ostalih nagrada, Coldplay su tri puta puta osvojili nagrade za ‘Najbolji britanski album’ te četiri puta za ‘Najbolju britansku grupu’.

Magazin Rolling Stone “Parachutes” je opisao kao ‘uradak prave transcendencije’, Melody Maker ga je proglasio ‘remek-djelom’, dok je NME svojevremeno izjavio: ‘Nevjerojatno da je ovo debitantski album.’

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame