Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Ivana Kindl: Divovi ljubavi – Disco je opet hit kako u svijetu tako i Hrvatskoj

Ponovno aktiviranje disco funk glazbe na svjetskoj glazbenoj sceni dugujemo početko vraćanja trenda kroz rad Daft Punka, ali ponajviše recentnom uspjehu zadnjih albuma Due Lipe, Lady Gage i koketiranju Taylor Swift s ritmovima koji su proslavili Kylie Minogue. U Hrvatskoj se s takvim modernijim discom dosad bavio samo dvojac pod maskama Nipple People, a sada im se priključuje novim singlom Ivana Kindl.

„Divovi ljubavi“ pjesma je brzog plesnog ritma, pitke melodije, dominantne bas vožnje i pomalo pretjeranih i nespretne lirike kojom odlazi dalje od početne namjere zaraziti na plesnom podiju. Potpisuje ih Ivana Kindl dok je glazbu i arnžmane moderno osluškivao Alen Križaj.

Novi singl popraćen je izvrsnim spotom ispunjenim art-animacijama za koje je zaslužan Dalibor Barić priču je posudio u liku strip-junakinje iz djetinjstva, a inspiraciju u klasičnim glazbenim filmovima. „Slušajući Ivanin glas i pjesmu, počeo sam razmišljati o tim uzvišenim sferama u koje nas samo glazba može ponijeti. Za spot sam posudio lik strip junakinje, koju sam u djetinjstvu volio čitati, super-pop zvijezde koja pretvara zvuk u svjetlo. Isto to radi i Ivana svojim iznimnim, emotivnim glasom. Inspiriran klasičnim glazbenim filmovima poput „Xanadu“ s Olivijom Newton-John, „Flashdance“ te „Zvijezda je rođena“, htio sam napraviti spot viđen iz perspektive nevine imaginacije dječje igre, papirnatu verziju priče o djevojci koja se pretvara u super pop zvijezdu sa spektakularnim nastupima uz svjetlucave lasere i disco svjetla. Ona priča priču o nebeskim intervencijama božica ljubavi i čudesnim transformacijama“. (Dijana Čelić)

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame