inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA

Ljeto nosi nove korona rekorde u Hrvatskoj: Svaki dan sve više zaraženih – 140 sa sumnjama u duplo više

“U protekla 24 sata zabilježeno je 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1088. Među njima su 124 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 3 pacijenta. Jedna osoba je preminula na području Zagrebačke županije. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 3672 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 118 preminulo, a 2466 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 4756 osoba. Do danas je ukupno testirano 92 808 osoba, od toga 1322 u posljednja 24 sata”, objavljuje Nacionalni stožer civilne zaštite, vezano uz najnovije podatke o broju zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj.

Od ponedjeljka su izvjesne strože mjere i povratak na putu prema novim karantenama. Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je donio Odluku o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 koja će se primjenjivati od 13. srpnja 2020.

Ovom Odlukom se uvodi nužna mjera obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za sljedeće kategorije osoba:

– zaposlenike zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, ako su posjeti dopušteni
– vozače, ostale zaposlenike u prijevoznim sredstvima javnog prometa i putnike u javnom prometu
– zaposlenike u trgovačkoj djelatnosti i kupce za vrijeme boravka u prodavaonicama
– zaposlenike u ugostiteljskoj djelatnosti koji dolaze u kontakt s gostima ili sudjeluju u posluživanju i pripremi jela, pića i napitaka
– druge osobe koje na to posebnim uputama i preporukama obveže Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame