Aktualno Festivali film inmediasres POP COOLTURA showbiz

Pula Film Festival ove godine pod upitnikom: Otkazan, odgođen ili prilagođen?

Pula Film Festival, najveći nacionalni državni filmski festival, pod umjetničkim ravnanjem Zlatka Vidačkovića, ove godine unatoč najavama neće biti održan u klasičnom obliku pred publikom. Novi rezultati i broj zaraženih koronom su primorali napraviti veliki pomak, a on je na svom službenom profilu na društvenoj mreži Facebook objavio poruku slijedećeg sadržaja:

“Dragi prijatelji Festivala, javljamo vam da se ove godine, poštujući smjernice i upute nadležnih stručnjaka (odluka Istarskog stožera), 67. Pulski filmski festival neće održati u tradicionalnoj formi i sadržaju.

Tijekom narednih dana, u dogovoru s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske, Festival će obavijestiti javnost o eventualnim alternativnim kanalima održavanja ili prikazivanja festivalskih programa.

U ovom izvanrednom društvenom trenutku, zdravlje publike, gostiju, filmskih autora i medijskih predstavnika zajednički je i jedini prioritet, te je prilagodba programa nužna kako bi poduzeli sve propisane mjere i slijedili upute za sveopću dobrobit”. 

Ionako strašno siromašna godina s filmovima domaće produkcije – dala je naslutiti da je možda i bolje da se ove godine festival odgodi i prolongira za iduću godinu.

 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame