inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA

“Imamo zaraženih turista”: Hopla, kako odjednom i stranci oboljevaju od korone, ali rijetko rijetko rijetko :)))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dva dana nakon što je znanstvenik Ivan Đikić prilikom gostovanja na centralnom TV talk showu HTV-a “Nedjeljom u dva” kod Aleksandra Stankovića izrekao sumnju kako je moguće da od 500 000 posjetitelja i notiranih turista u Hrvatskoj niti jedan nema koronavirus, ministar zdravstva Vili Beroš je promijenio matricu te je tokom presice Nacionalnog stožera iz usta Krunoslava Capaka prvi puta spomenuo kako ima i zaraženih turista.

Zabilježena su 52 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 sveukupno 1183 u Hrvatskoj. Među njima je 129 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 5 pacijenata. Jedna osoba je preminula. Sveukupno, od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 3827 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 120 preminulo, a 2558 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 4930 osoba. Do danas je ukupno testirano 95 920 osoba, od toga 1745 u posljednja 24 sata.

“Kod nas su zaraženi turisti, jedna Srpski građanin, odmah je vraćena iz Pule u Srbiju. Iz Švedske su došle tri osobe, zarazile su se u Švedskoj, sad su u Istri. Zaraženo je i dvoje Amerikanaca. Imamo obitelj iz Makedonije, oni će ostati u izolaciji u apartmanu. Imamo u Splitu pozitivnog Britanca, ne znamo kako se zarazio i kada”, rekao je Krunoslav Capak.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame