Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Sabina Herman: Nešto sam ti htjela reći – Domaća Kate Bush

Sabine Herman se sjećaju kao Queen Of Sabe pratitelji domaćeg “female new wavea”, pokreta koji je iznjedrio Ninu Romić, Saru Renar, Dunju Ercegović, Irenu Žilić i Billie Joan. Između spomenutih dugokosa je kantautorica tražila svoje mjesto pod suncem na sceni. Objavila je nekoliko singlova i album “Tragovi” i onda je nestala. Povukla se radi bavljenja drugim stvarima, između ostaloga i putovanjima. Izgleda da su baš putovanja bila “odgovorna” za njen nastavak glazbene karijere pod svojim imenom i prezimenom. Prvi singl nakon pauze zove se “Nešto sam ti htjela reći” i govori o zvučnim krajolicima i spotovskim landscapeovima od kojih je napravljen vizual pjesme.

Melankolija koja u novoj pjesmi podsjeća na glazbenu emociju Islanda i općenito zvuka umjetnika koji dolaze iz sjevernih krajeva
Europe. “Ovo je prvi od singlova koji će se naći na drugom albumu. Proces je bio nešto drugačiji jer je ovo prva pjesma koju sam napisala na klaviru. Posljednjih par godina proteklo je u avanturama koje sam pretočila u ovu pjesmu. Spot smo snimali kroz par putovanja na Islandu, u Škotskoj i Hrvatskoj” kaže Sabina koja je napisala i emotivan ali pretjerano eteričan i ne baš razumljivu u metaforama tekst u kojem nježno pleše između sna i stvarnosti. Zasad još uvijek izmaštani uzor za njen novi zvuk mogla bi biti Kate Bush. Čekamo nove singlove za potvrdu visokih očekivanja. (Dijana Čelić)
7.5/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame