Aktualno Celebrities inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz Sports Zabava

Najvrućlji borac u svijetu MMA borbi: Khamzat Chimaev – Tepaju mu “Novi Khabib”

Veliki swingovi u svijetu slobodne borbe, točnije mješovitih borilačkih vještina (MMA). Nakon održavanja nedavnog turnira UFC on ESPN 14, osim glavnog meča Darrena Tilla i Roberta Whitakera samo jedno se ime s razlogom spominjalo uz projekcije i predviđanja kao najveće buduće potencijalne zvijezde MMA – švedskog borca čečenskog porijekla Khazmata Chimaeva.

Razlog je jednostavan. Dok se drugi borci trebaju osim u iznimnim slučajevima pripremati po nekoliko mjeseci kampa za borbe, ovaj je sjajan hrvač u posljednje dvije borbe srušio rekord postajući prvim borcem UFC-a koji je upisao dvije pobjede 10 dana. Chimaevu je u Abu Dhabiju trebalo samo pasr minuta da tehničkim nokautom u prvoj rundi izdominira Rhysa McKeeja, te zabilježi osmu profesionalnu pobjedu i skor 8:0 uz bonus za izvedbu večeri od 50 000 dolara.

Specifika njegova uspjeha je u tome što se spustio u dvije kategorije. Pred tjedan dana je svladao Johna Phillipsa, a svega nekoliko dana kasnije prihvatio je novi meč na ‘Fight Islandu’ te se za tu prigodu spustio iz srednje u velter kategoriju. Što je najbolje od svega Khazmat je najavio da bi se rado borio za sat vremena nakon borbe te najavio pohod na dva a možda i tri UFC pojasa u raznim kategorijama.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame