Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Billie Eilish: My Future – Svjetlo na kraju tunela zvanog 2020.

Svijet se oprašta od normalnosti, slavi neke tuđe tragove, od samog sebe.

Zapravo je bilo za nepovjerovati da će itko drugi izbaciti nešto što ima smisla i uvjetno rečeno kontakta s budućnosti. Na ovakvim mladima ostaje budućnost, onaj svjetliji doživljaj iste.

U obliku animiranog lika ovaj puta, najzdravija mlada teenage zvijezda Billie Eilish objavljuje novu stvar. Baladnu i sporotečnu, neklasično pop struktuiranu, vrlo osobenu i osobitu, da je ne možete promašiti i morate prepoznavati.

Odu svojoj a zapravo u neku ruku i našoj budućnosti. Billie korača vrlo japanoidno i zvuči i dalje multisjajno. I nastavlja ostavljati tragove najzdravije i najsmislenije pop karijere kakvu je 21. stoljeće moglo ponuditi konzumentima amerikanizirane estrade. Billie je tračak svjetla i nade na kraju tunela zvanog 2020. Nakon što se debitantskim albumom „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?“ dokazala kao jedan od najvećih glazbenih fenomena desetljeća i osvojila pet nagrada Grammy, 18-godišnja Billie Eilish nastavlja s predstavljanjem novog glazbenog materijala. Već smo imali priliku poslušati odlično prihvaćenu „everything i wanted“ te „No Time To Die“, naslovnu pjesmu novog James Bond filma, a od danas nam je na slušanje dostupan i njen potpuno novi singl „my future“. „Ovu smo pjesmu napisali na samom početku karantene. U tom sam razdoblju vrijeme provodila radeći na sebi, osjećala sam se vrlo optimistično i uzbuđeno pa je i pjesma bila odraz toga. U međuvremenu je dobila neko novo značenje u kontekstu onog što se trenutno događa u svijetu. Nadam se da će svatko u njoj pronaći neko posebno značenje“, otkrila je Billie.

Billie je pjesmu napisala i snimila u Los Angelesu, a za produkciju je zaslužan njen brat FINNEAS. Za „my future“ je predstavljen i prekrasan animirani video, koji je kreirao australski umjetnik Andrew Onorato (Childish Gambino, Matt Corby). Neposredno prije nego se dogodio lockdown, Billie se pripremila za svoju arensku globalnu turneju WHERE DO WE GO?, čiji su datumi bili odgođeni nakon nekoliko koncerata. Glazbenica je nakon povratka u Los Angeles pronašla potrebno vrijeme i prostor za razmišljanje o budućnosti koja ju očekuje, a upravo je „my future“ znak početka novog poglavlja u njenoj karijeri. (JA)

9/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame