inmediasres mediji PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA

Počinje nastava: Škole s maskama i djeca žrtve svijeta u vrijeme korone

Danas počinje s radom stotine osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske.

Nova nastavna godina 500 000 učenika u Hrvatskoj bit će vrlo različita zbog korone tj epidemioloških preporuka, ali osnova se svodi na maske, skraćene sate i mjere “normalizacije”. Maske su obavezne u višim razredima osnovnih škola te u srednjim školama ako se u učionici ne može osigurati dovoljan razmak među učenicima, a brojne škole imat će skraćen sat na 40 minuta kako bi lakše organizirale ulaske i izlaske. Škole će osigurati po dvije maske za svoje učenike.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na čelu s ministrom Radovanom Fuchsom objavilo je dokument u kojem su objašnjena tri modela nastave i preporuke za provedbu nastave – A, B i C – potpunu nastavu u školama, djelomičnu nastavu u školama i na daljinu i potpunu nastavu na daljinu.

A) svi u školi

B) online offline kombinacija

C) nastava online.

Što se tiče ulaza u škole, zabranjen je svima koji su bolesni ili su u samoizolaciji. Također u vanjske prostore škola (dvorišta, vrtove i igrališta) ne smiju ulaziti osobe s povišenom tjelesnom temperaturom, respiratornim simptomima poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobom pozitivnom na COVID-19.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame