Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Marilyn Manson: We Are Chaos – Makni se od mene, Sotono, uđi u mene glam rockeru

Shock rock zvijezda Marilyn Manson objavio je svoj 11. studijski album naziva “We Are Chaos” koji je producirao zajedno sa Shooterom Jenningsom. Na njemu je 10 pjesama, među kojima i istoimeni singl čiji je videospot premijerno prikazan krajem srpnja. Dan prije objave izdanja predstavljena je i pjesma „Don’t Chase The Dead“, to je suha faktografija.

Inače radi se o najboljem MM albumu nakon dosta dugo godina. Svi elementi najboljeg gothic i glam rocka po kojima ste ga mogli zapamtiti među Hollywood rock zvijezdama ovdje su kompilirani u mjeri kako “Sotona s iskustvom” može poručiti Zemljanima.

Manson je za Revolver otkrio process nastajanja albuma: “Započeo sam album s uvodom kojim je određen ugođaj čitavog izdanja. Napisali smo 10 pjesama kako bi se dočaralo tradicionalno značenje LP izdanja, s A stranom i B stranom. Baš kao u filmu ili predstavi, prisutna su tri čina. Bili smo vrlo detaljni u njihovom slaganju, ali nije bilo teško. Kad smo Shooter i ja prije skoro 2 godine odlučili započeti rad na ovom albumu, bili smo na turnejama i morali smo uskladiti obaveze. Radeći s njim bio sam ohrabren isprobati nove stvari u procesu pisanja pjesama, ali i vratiti se već starim metodama. S producentske mi je strane pomogao da ostanem dosljedan sebi, ali i inovativan. Njegova mi je perspektiva približila višedimenzionalne elemente kojima sam oduvijek težio“. Napomenuo je i da je u razdoblju kreiranja albuma bio prisiljen poraditi na kreativnosti jer se tada njegova kuća renovirala pa je boravio u tuđem domu. “Osjećaj je skoro kao da za slikanje raspolažete samo bijelom i crnom bojom, ta bi se metafora mogla primijeniti u stvaranju glazbe. Na neki način su mi bile dostupne ograničene mogućnosti”. Ograničenja se ne može čuti.

Počevši od naslovne pjesme koja s akustičnim uvodom pokazuje nove nivoe njegove “misery”, preko odličnog novog singla “Don`t chase the dead” ili “Perfume” u kojima se nekako odmiče i odriče prijatelja Sotone, Marilyn Manson je u novoj kuži iskusnjak s pokrićem glam rock izazivanja puritanske Amerike i svijeta. Pjesme kao “Solve Coagula”, “Paint You With My Love”, “Infinitive Darkness”, “Broken Needle”, “Half Way And One Step Forward” ga pokazuju u smirenijim tonovima dok “Keep My Head Together”, “Red Black And Blue” diže ruke u razloge za ples. U neku ruku zreliji i mirniji, na novom albumu Mansonom nam daje puno razloga za optimizam u vrijeme kad je pesimizam ono na što svijet računa. (Dijana Čelić)

8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame