Aktualno Celebrities Festivali film inmediasres POP COOLTURA showbiz Zabava

Dodjela Emmya potpuno drugačija: Sve u skladu s novim televizijskim korona vremenom

Po 72. puta u povijesti dodijeljene su američke televizijske nagrade Grammy na posve drugačiji koronavirus način uz direktni prijenos na ABC Televiziji.

Nije bilo crvenog tepiha ni publike, a kamere su bila razasute po svijetu već gdje se nalazila koja od zvijezda pa su se u kućnoj atmosferi prilagodili dobitnicima.

Schitt’s Creek,s male televizijske mreže Pop TV o bogatoj obitelji koja je prisiljena živjeti u derutnom motelu, osvojio je 9, najviše nagrada,  uključujući nagradu za najbolju komičnu seriju i glumu, dodijeljene kanadskim zvijezdama Catherine O’Hara, Eugeneu Levyju, Danielu Levy i Annie Murphy.

HBO-ova distopijska rasna drama Čuvari nagrađena je za najbolju miniseriju i najbolji scenarij, Regina King, za glavnu žensku ulogu policijske detektivke i Yahya Abdul-Mateen II, za najbolju sporednu žensku ulogu. Autor serije Damon Lindelof posvetio je Emmy žrtvama i onima koji su preživjeli masakr crnačke zajednice u Tulsi 1921. godine. Nasljeđe i Schitt’s Creek su uz spomenute Čuvare dominirale su ovogodišnjom dodjelom nagrada.

Također HBO-ovo Nasljeđe, priča o podjelama u obitelji medijskog mogula, osvojilo je nagradu za najbolju dramsku seriju, a Jeremy Strong za najboljeg glumca i nagrade za scenarij i režiju.

Najveće iznenađenje večeri bila je dodjela nagrade za najbolju žensku ulogu u dramskoj seriji 24-godišnjoj Zendayi, koja je u HBO-ovoj Euforiji glumila tinejdžerku ovisnicu. Zendaya je time ušla u povijest kao najmlađa dobitnica te nagrade u povijesti.

 

 

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame