Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz

Tereza Kesovija: Ima te – Dramska spajanja i generacijska klanjanja

Terezi se valja diviti, sve manje od toga nije niti bi bilo politički korektno. Trajanje tog glasa i stasa prkosi nekim postulatima prirode. Prerijetko doduše bude pjevačkih javljanja u novom mileniju i status legende dobrim se dijelom očuvava i vuče na konto Jugoslavije. Ali, zna se zalomiti da kad je se u jesen života spoji s vrsnim autorom čije razumijevanje kompozicije ide u hod s njenim vječnim šansonijerskim habitusom – dobijemo jednu charlesaznovourovsku šansonu koja će preletjeti i jezične i biološke barijere.

Aljoša Šerić joj je podastro lijepu i grandioznu pjesmu čija je energija dala Terezinom glasu da bude ono što ona nastoji cijele svoje karijere biti. Stihovi gone Arsenove lirske prostirke, neće biti pjevni nego će se slušati, orkestracije će joj pak biti vjetrovi njenom glasu da ga nose i nose. Montecarlovski video Katje Restović fino se uklopio u Terezinu vječnu mladost i odolijevanje životu.

Lijepo je pak znati da se po Runjiću javlja autora koji će legendama znati dati dostojanstveno stariti. I ovo joj paše daleko više nego ukazanja Letovcima u “Sam u vodi”, ma koliko joj se klanjalo za taj podhvat. Ovo je daleko, daleko više. (JA)

9/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame