Aktualno Celebrities POP COOLTURA showbiz Sports Zabava

Face to face: Rijetka prilika u povijesti slobodne borbe – Sudar neporaženih Israela Adesanye i Paula Coste za titulu MMA prvaka srednje kategorije

Borilački MMA turnir UFC 253 na Fight Islandu u Abu Dhabiju ove će subote 26. rujna privući sve ljubitelje slobodne borbe u kavezu. Ne događa se često u povijesti ove organizacije da se za titulu prvaka (ovaj puta srednje kategorije – 77 – 84 kilograma) bore dva neporažena borca.

Glavna priredba ovog turnira bez publike bit će obračun neporaženog Novozelanđanina afričkog porijekla Israela Adesanye (19 – 0) i brazilskog izazivača Paula Coste (13 – 0). Predsjednik UFC-a Dana White je u modu hypeanja borbe do te mjere da garantira publici okršaj koji unaprijed nema problema nazvati – najbolja borba godine, a popularni voditelj Joe Rogan isti okršaj također drži najuzbudljivijom borbom za naslov prvaka u srednjoj kategoriji.

Još jedna titula je on the line iste večeri. Nakon povlačenja Jona Jonesa iz poluteške kategorije u kojoj je neporažen vladao godinama osim kad se sam diskvalificirao zbog problema sa zakonom, traži se njegov nasljednik, a kandidati su bivši izazivač Dominick Reyes (12-1) i Poljak Jan Blachowicz (26-8) koji su trenutno bili prvi na listi izazivača do Jonesa, a i svojim posljednjim nastupima opravdali su da su trenutno najzaslužniji za priliku. Dominic Reyes ulazi u prvi meč nakon poraza sudačkom odlukom nad Jonom Jonesom za koju mnogi tvrde da nije bila korektna i da je Reyes u stvari dobio taj meč, dok Blachowicz traži svoju četvrtu pobjedu u nizu nakon pobjeda nokautima nad Coreyja Andersonom i Lukeom Rockholdom te sudačkom odlukom nad Jacare Souzom.

Preostale borbe nisu u rangu tolikog hypea i očekivanja, no donosimo popis svih borbi turnira:

UFC 253

Israel Adesanya vs. Paulo Costa/Titula srednje kategorija

Dominick Reyes vs. Jan Blachowicz/Titula poluteška kategorija

Kai Kara France vs. Brandon Royval

Ketlen Vieira vs. Sijara Eubanks

Hakeem Dawodu vs. Zubaira Tukhugov

Uvodne borbe:

Brad Riddell vs. Alex da Silva

Diego Sanchez vs. Jake Matthews

Shane Young vs. Ludovit Klein

William Knight vs. Aleksa Čamur

Juan Espino vs. Jeff Hughes

Khadis Ibragimov vs. Danilo Marques

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame