Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Matija Cvek: Blizu (69) – Mladi odlični pjevač koji zvuči kao Saša Lozar ne oduzima dah novom pjesmom

Mladi hrvatski pjevač soulful glasa nakon pjesama „Visine“, „Nasloni se“, „Drama“, „Plaža“ i druge s kojima je osvajao vrhove radijski i televizijskih top ljestvica predstavlja svoju šestu, novu pjesmu neobičnog naslova „Blizu (69)“.

Da li to asocira na pozu u seksu u kojoj tijela zamijene poze? Nakon što poslušate pjesmu shvatit ćete da je to apsolutno nebitno i da ne postoje nikakve kontroverze nego da je riječ o još jednom sterilnom pop soul ostvarenju emo usmjerenja.

Realizaciju trećeg singla u ovoj nepredvidljivoj i burnoj godini smatram velikim uspjehom. Pjesma „Blizu(69)“ izazvala je u meni apsolutno emocionalno pražnjenje i ispunjenje u isto vrijeme. Uložen je velik trud kako bi pjesma zaživjela i kako bi se prvotne ideje pretočile u kvalitetan završni produkt. Hvala koautoru glazbe Mislavu Žabaroviću te autoru aranžmana Edinu Tahiroviću na strpljenju i aktivnom sudjelovanju u cijelom procesu stvaranja te fenomenalnom Luki Sepčiću koji je na najljepši mogući način vizualizirao pjesmu i režirao predivan video spot“, rekao je Matija Cvek. Tako to vidi autor, ali u stvari spot je potpuno promašeno nizanje kadrova parova koji se malo grle malo osmjehuju kao u nekom modnom tutorialu u prirodi. I baš ništa više.

Jedino što ostaje za zapamtiti da Matija Cvek ima lijep glas i zna pjevati te da zvuči kao kopija Saše Lozara. Sve ostalo su odnosi s javnošću.

(Dijana Čelić)

5/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame