Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Zdenka Kovačićek: Konstatacija jedne mačke – Rasplesavanje pjevačke legende na zabavni i trashy videospotovski način

Zdenka Kovačiček, vlasnica jednog od najkarizmatičnijih i najupečatljivijih vokala na ovim prostorima i kraljica blues i jazz scene predstavlja novi singl kojim najavljuje skorašnji izlazak novog, istoimenog albuma. Simpatična pjesma “Konstatacija jedne mačke” je snimljena u pratnji Greenhouse Blues Banda, a odlične stihove Slavice Maras uglazbio je Zdenkin dugogodišnji suradnik Marko Tomasović.

Uz novi singl Zdenka Kovačiček predstavlja zabavan trashy video spot koji je kombinacija novo snimljenog igranog materijala Zdenke pred green screenom i animiranog klasika u kojem Zdenka igra vječnu mladost uz crtić junake. Spot je nastao nastavno na koncept koji su redatelj Ivan Mokrović i Zdenka Kovačiček osmislili povodom koncertne proslave 60 godina autoričine karijere u dvorani “Vatroslav Lisinski” gdje su brojne pjesme iz opusa legendarne glazbenice na video zidu pratile slične animacije iz starih crtanih filmova.

“Prva faza realizacije ovog projekta nakon inicijalne ideje bilo je prikupiti materijale u što boljoj kvaliteti, što se nažalost u samom startu nije pokazalo lakim zadatkom, no optimizma i dobre volje nije nedostajalo. Izabrali smo raditi na pet animiranih klasika od kojih je nazastupljeniji Silvery Moon, animirani kratki film iz 1933. znan također pod nazivom Candy Town. Snimali smo dva odvojena dana.

Prvi igrani dio snimali smo u kinu Kinoteka koje nas je ljubazno ugostilo, a Zdenka je briljirala svojim glumačkim sposobnostima.

Drugi dan smo, uz veliko zadovoljstvo posvetili snimanju u studiju na blue screenu, suradnja je protekla odlično te smo ubrzo zajedničkim snagama uspješno završili snimanje u, kakvoj drugoj, nego odličnoj atmosferi. A tek potom je uslijedio pravi izazov zvan postprodukcija. Bilo je tu svega, no svakako je najzahtjevniji posao bio napraviti restauraciju slike što je rezultiralo satima i danima truda.

Uz obradu kadrova i finaliziranu restauraciju filmova starih gotovo stoljeće, animiranje je moglo započeti.

Nakon mnogo uloženog truda Zdenka je teleportirana u svijet crtanih junaka, a Zdenka ne samo da se uklopila već je uspjela i istaknuti svoju neiscrpnu energiju i zaigranost kroz protok cijelog ovog glazbenog spota” ispričao je redatelj. (CD)

7.5/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame