Aktualno Celebrities POP COOLTURA showbiz teatar Tehnologija

Kreće online kazalište uživo: Planet Art doskače strahu publike od korone – Velika zvjerka, Tko je ovdje lud i Ritina škola u new normalu

Kazalište Planet Art pokreće projekt pod nazivom Novo kazalište koji nam donosi on line uživo prijenose kazališnih predstava na potpuno nov način. On line kazalište uživo i dalje zadržava one značajke po kojima je kazalište jedinstveno tj. prisustvovanje umjetničkom doživljaju koji se odvija uživo s razlikom što sada predstave možete gledati iz svojeg dnevnog boravka ili gdje god se nalazite umjesto iz kazališne dvorane. On line kazalište uživo ujedno je i spoj kazališta i televizije budući da se predstave prenose uživo s 5 kamera što kazališni doživljaj čini prilagođenim novom mediju čime mu se daje nova dinamika i draž. Također On line kazalište uživo – omogućit će posjet kazališnim predstavama svima onima koji se zbog korone ne usuđuju ići na mjesta masovnog okupljanja, onima koji zbog ograničenog broja mjesta ne mogu doći do ulaznica, ali i onima koji se i inače teže kreću kao i svima diljem Hrvatske i svijeta, našim iseljenicima u dijaspori te svima u susjednim zemljama s kojima dijelimo jezik kojim se razumijemo. Dakle, Novo kazalište otvoreno je svima koji nemaju mogućnost fizički prisustvovati kazališnim predstavama, a voljeli bi to.

 On line predstave uživo održavat će se svake nedjelje u 20hpočevši od 25. listopada, a raspored izvođenja i prodaja ulaznica za streaming po cijeni od 39 kn mogu se kupiti na linku www.planet-art.hr. U isto vrijeme predstave je moguće gledati i uživo u samoj kazališnoj dvorani u Kazalištu Mala scena, Medvešćak 2, odakle se predstave prenose.

U prvom izdanju On line kazališta uživo naći će se tri komedije koje su se do sada potvrdile iznimno velikim brojem izvedbi uživo i nalaze se među najizvođenijim komedijama u Hrvatskoj u posljednjih dvadesetak godina. To su: VELIKA ZVJERKA, TKO JE OVDJE LUD? i RITINA ŠKOLA. S početkom Novog kazališta obilježit će se i njihove svečane okrugle izvedbe.

Predstava Velika zvjerka jedna je od najizvođenijih predstava u Hrvatskoj u posljednjih 15 godina. S njom će 25.10. započeti Novo kazalište, a tom će se prigodom obilježiti i njezina 200. izvedba. Ova komedija govori o poslovnom svijetu trojice ‘poslovnjaka’ koji se nadaju da će te večeri naprave posao života kojim će riješiti sve svoje životne probleme. Koliko idu zajedno biznis i iskrenost pogledajte u urnebesnoj predstavi redateljice Slavice Knežević u kojoj glavne uloge igraju Slavko JuragaMarko Torjanac i Luka Dragić.

Predstava Tko je ovdje lud? predstava je za samopomoć u kriznim vremenima koja nas kroz šest koraka i jedan uvid vodi do potpune sreće i sat i pol lude zabave. U šest isprepletenih crnih komedija štićenici klinike ‘Eden’ preispituju granicu normalnoga u svijetu koji i sam više sliči na kliniku. On line izvedbom obilježit će se 100. izvedba ove komedije kojoj je redatelj Marko Torjanac, a u kojoj igraju Natalija Đorđević i Marko Torjanac.

Predstava Ritina škola jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a u produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku i sada se nakon nekoliko godina pauze na zahtjeve gledatelja vraća na scenu. Predstava je to o britkoj frizerki koja upisuje tečaj književnosti na kojemu upoznaje profesora s kojim se upušta u neobičnu književno životnu pustolovinu koja ih oboje mijenja.

Prvom on line izvedbom 8. 11. obilježit će se 150. izvedba ‘Ritine škole’, a u ulogu šarmantne Rite od Nataše Janjić Medančić preuzima Vanda Winter kojoj će ovo biti premijera. Predstavu je režirao Marko Torjanac koji i igra šarmantnog i rezigniranog profesora Pravdana kojemu frizerka Rita mijenja život.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame