Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Nataša Guberinić: Killed – Vrhunski glas i sobni bluz za prvi solo singl

Srpska pevačica fantastičnog glasa Nataša Guberinić nakon duge karijere po drugim bendovima odlučila se za prvi samostalni istup u ovom bolesnom nevremenu.

U ispovesnom maniru ona je zapevala bluzerski o lomu zbog čoveka: “Your gun is poison your bullet is sweet I can’t surrender I cannot retreat, so I’m keepin my enemy close, keepin’ my enemy near…”. Jeste, mnogo poznat motiv i mnogo dobro barata engleskim. Radi se o pesmi kojom najavljuje svoj prvi album “Humanlike” za koji neće da žuri sve dok se ne steknu uveti da se ta kombinacija bluza, roka, soula.

Nataša savršeno peva tu nema šta da se dvoji, pesma je staromodna stilski ali je snimljena u sobnoj varijanti (pre bi se reklo garažnoj ili podrumskoj) pa joj daje neki intimni lo fidelity privuk. Video spot u crno belim motivima također prati taj pomalo demo pristup i premda estetski želi da otkrije šta sve pevačica skriva ostaje pomalo amaterski realizovan.

U svakom slučaju, na stranu mestimične boljke, Nataša je takav pevački kapacitet da ima dovoljno kvaliteta da zaintrigiše šta sleduje dalje na tom “čovekolikom” albumu kad god on bio. (Dejan Orešković)

7.5/10

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame