Politička aktuala POLITIZAM PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA

Preminuo je Slaven Letica: Kontroverzni politički komentator, političar i sociolog

Sveučilišni profesor, političar i publicist Slaven Letica preminuo je u Zagrebu nakon duge i teške bolesti u 74. godini života.

 

“Otišao je Slaven Letica. Svojim je radom kao sociolog, kolumnist, političar i sveučilišni profesor pomogao u stvaranju moderne hrvatske države i do samoga kraja pomagao je braniti hrvatsku ideju. Profesore, hvala vam na svemu i počivajte u miru Božjem!” napisali su iz na svojim stranicama na društvenoj mreži Facebook iz Domovinskog pokreta čiji je Letica bio član.

Nije bio osobito omiljen u svim krugovima zbog svojih stavova i mijenjanja nekih ideoloških premisa tijekom hrvatske političke stvarnosti, a za života je aktivno djelovao u medijskom prostoru te je objavljivao mnoštvo knjiga, kolumna i radova. Neke od njih su: Kriza i zdravstvo, Intelektualac i kriza, Četvrta Jugoslavija, JNA – rat protiv Hrvatske, Obećana zemlja: politički antimemoari, Divlje misli: Ilustrirana kronika zabranjenih misli i zakasnjele povijesti, Postmoderna i genocid u Bosni, Strašni sud: kronika hrvatske apokalipse, Let iznad kukavičjeg gnijezda, Druga medicina: traganje za tajnim putom do zdravlja, Mala povijest Velike Srbije: Četnička Srbija na našem Bliskom Istoku, Politički sasvim nekorektno te Vječni titoizam i ljudožderska politika.

Marginalizirao je svoj rad otkad se priklonio desničarskim ideologijama jer argumentacije koje je koristio kao racionalizacije izbora često nisu bile osim dogmatski moguće braiti.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame