Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Karen O. & Willie Nelson: Under Pressure – Prekrasna obrada Queenova klasika drugačija od onog što su Annie Lenox i Bowie dali

Ne postoji teži zadatak na terenu cover i tribute pjesama nego od remek djela originalnog predloška napraviti bar dostojanstveno drugo čitanje klasika. Upravo to su ponudili alternativka Karen 0., frontmenica Yeah Yeah Yeahs i živuća američka country legenda Willie Nelson, prilagođavajući si Queenov i Bowiev klasik njihovom prirodnom izričaju, ne pokušavajući skidati ni imitirati.

U gotovo akustičnom intimnom downtempo izdanju jednu su uplifting pjesmu zadržali predivnom samo joj mijenjajući odjeću, make up i obuću, ali zadržavajući pritom sav njen šarm, karakter, duhovitost i emocije.

Willie Nelson može biti Johnny Cash ali ne i Freddie Mercury. Pritom Karen O. može tragati za Annie Lenox vokalnim fraziranjima i to je pitchala zapravo vrlo točno i dobro.

“Under Pressure” u njihovom rearanžmanu zvuči jednako himnično samo s potpuno druge strane medalje, a to je zbilja zbilja rijetkost sa slučajevima ovoliko genijalnih originalnih predložaka. (JA)

9/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame