Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Alen Vitasović: Vrime je za doma poć – Simpatična pjesma i najgori mogući trash spot

Alen Vitasović, legendarni istarski pjevač i miljenik puno ljudi ovih prostora (“Ja ne gren”, “Gušti su gušti”, “Ne moren bez nje”, “Bura”, “Jenu noć” i mnoge druge) je nakon 40 godina aktivne glazbene karijere i dugo problema s alkoholizmom po vlastitom priznanju i traženja pjesama s kojima bi nastavio uspješnu karijeru kao u vrijeme suradnje s Liviom Morosion, otvorio svoju novu glazbenu etapu pjesmom i spotom “Vrime je za doma poć” u kojoj se uz njega pojavljuju Dražen Turina – Šajeta, Elio Pisak i Edi Maružin iz Gustafa.

Ponukani letargijom i lošim vibracijama koje vladaju tijekom nezahvalne i svima iscrpljujuće 2020. godine koja je rezultirala velikim posljedicama i na glazbenoj sceni, ova četvorka odlučila je zaokrenuti cijelu priču u narodsku pozitivu zaputivši se u selo Kremenje kraj Momjana gdje su ih u konobi Pjero ugostili vrsni domaćini Pjero i Kijo Jelovac, da bi tamo radili malo marketinga konobi i besplatno ili i pili i guštali u istarskim specijalitetima, domaćim sirom i pršutom, janjetinom ispod peke i malvazijom sve do ranih jutarnjih sati gdje su kantali: “Ako sad ne pojden doma, ako sad ne partin spat, ki će jutro poć na delo, ki će živega me stat; Ma kako ću partit doma, ma kako da pojden spat, kad je lipo i prelipo, z vami cilu noć kantat“.

Singl “Vrime je za doma poć” skladao je Marko Tomasović, stihove je napisao Robert Pilepić, dok je aranžman djelo Saše Valenčića i taj dio je vrlo podnošljiv, ali kad dođe video simpatičnost poželite zatamniti ekran. Scenarij, režiju, video produkciju te color grading potpisuje Luka Brgić (B.Music&Production) dok je titula camera&drone operatera pripala Danielu Cerinu iz AERIAL Production. (Ivan Perić)

6/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame