Aktualno Celebrities inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM POP COOLTURA PRIRODA & DRUŠTVO showbiz SVAŠTARA Zabava

Ima li Amerika ima novog predsjednika: Joe Biden usko pobjeđuje vlasuljara Trumpa – On se žali Vrhovnom sudu

Nikad napetije na američkim izborima. U prijeme pisanja vijesti demokratskom kandidatu Joeu Bidenu nedostaje 6 elektorskih glasova za ulazak u Bijelu kuću i pobjedu nad dosadašnjim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Da bi se to dobilo trebaju se još uvijek prebrojati stotine tisuća glasova u ključnim američkim saveznim državama a za to vrijeme Trump smatra da je prevaren i pokreće pravne akcije u državama u kojima je Biden preokrenuo rezultat te je u srijedu tužbama zatražio zaustavljanje prebrojavanja glasova u Georgiji, Pennsylvaniji i Michiganu, a u Wisconsinu je zatraženo ponovno prebrojavanje glasova. Finalni rezultati izbora bi trebali biti poznati u poslijepodnevnim satima po srednjoeuropskom vremenu, kad se očekuju ažurirani podaci iz Nevade, Georgije i Arizone. Nevada nosi ključnih 6 elektorskih glasova i upravo bi ona mogla biti ključ za Bidenovu pobjedu.

Trumpa je pak u izbornoj noći proglasio pobjedu, a svaki suprotan ishod nazvao krađom, vruće je u Americi, neki priželjkuju građanski rat i suštu nestabilnost.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame