Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

AC DC: Power Up – Sve je potpuno isto i nikad se ništa nije niti smjelo promijeniti

Novi album AC DC nije novi album AC DC, odmah da na početku raščistimo.

Jednako kako novi albumi Ramonesa, Motorheada i sličnih rock and roll ikoni rijetko jesu bili novi albumi Ramonesa, Motorheada i sličnih rock and roll ikoni. Oni su naprosto ne smiju, ne žele, niti trebaju dozvoljavati ikakvih promjena u zvuku, pristupu, skladanju pjesama.

Ista stvar je s Angusom Youngom i ekipom s povratnikom za mikrofon Brianom Jona Johnsonom, nakon što su pristali na spiku da ideja Axl Rosea kao zamjenskog pjevača je jednako grozna kao ona kad je Ian Astbury postao Jim Morrison Doorsima 21St Centuryja. I nakon što je Jona povratio sluh.

U tom kontekstu radi se o rock and roll dinosaurusu koji nakon pola stoljeća aktivnog rada, brojnih personalnih promjena još uvijek zadržavaju munju kao bazni trademark. Iza kojeg slijedi čvrsti shematski rock and roll ritam sekcije koja služi Angusu za riff i solo kombe, a Angusu za kreštanje o rock and roolu kao načinu života. U visokoj i glasno poliranoj produkciji. Eto, to je novi album AC/DC od glave do pete. I Angusovih shortseva.

Nema iznenađenja, nema uzbuđenja, ali nema ni neispunjenih očekivanja. Isti je riff. Jer naprosto mora biti. Od najavnog singla “Shot In The Dark”, preko “Code Red” “Realize”, “Demon Fire”, “Wild Reputation” i ostatka šoranja po tracklistingu naprosto nemaš mjesta za favorite. Sve zvuči isto i sve zvuči onako kako jedino smije i može zvučati. Ono što je jedinstveno jest da još uvijek jebeno osjetiš žmarce i naježiš se kad se sjetiš kako bi to moglo i trebalo izgledati uživo, jer ono što si gledao 2009. zadnji put bio je apsolutno savršeni crtić rock and roll show za sve generacije od 7 do 77. Long live rock and roll. I sva njegova predvidljivost.  (JA)

8/10

 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame