Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA Zabava

Ludin: Nije bitno – Pristojna srednja struja domaćeg repa iz Amerike koji zvuči kao mlađi Target

Priča domaćeg repera Ludina bi bila inspirativna da slijedi zakucavanje u vidu nekog svjetskog uspjeha, ali još uvijek traje borba i njegovo traženje u svijetu real hip hopa. On repa i baca hrvatske rime iz New Yorka.

U odličnoj ali mekoj produkciji D Knocka dobija instrumentale uz koje piše iseljeničke ispovjedne rime kojima se obraća domaćoj publici. Znači iz grada želi osvojiti selo i steći ime tamo.  Nakon singlova/spotova  “Emigrant” i “Hladan Svijet” Steve Mesić tj Ludi/Ludin nastavlja svoj put prema uspjehu, iako nije baš jasno što to njemu znači uspjeh? Trenutno i u rimama i flowu zvuči kao mlađi brat Targeta iz Tram 11 i nekako je više zanimljivije sve drugo u njegovoj priči od pjesme same, što ne znači da nije bitno :).

Inače, životna priča Ludog je vrlo inspirativna jer je prije nekoliko godina zbog teške životne situacije, biciklom krenuo na put od 3000 kilometara iz Zagreba sve do Portugala, a potom je s jednosmjernom kartom odletio u Ameriku, tj New York, gdje danas živi i djeluje. Putem su mu pomagali Hrvati diljem svijeta; iz SAD-a, Irske, Njemačke, a i Hrvatske, jer se tu u priču uključio Darko Juranović D’Knock, koji ga je odlučio podržati kroz zajednički rad na njegovom novom albumu, a postao je i izvođač labela D’Knock Production.

Ono što je još specifično je da je Ludin jedan od rijetkih izvođača koji spotove stvarno snima u New Yorku. Video spot je snimljen u New Yorku, a dočarava životnu priču Ludog kroz neke od kadrova u kojima ispisuje stihove pjesme u podrumu bivše zgrade, dok je još sanjao o boljoj budućnosti. (Ivan Perić)

6/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame