Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Milošev feat Dunja Ercegović: Drugom prilikom – Mladi hrvatski alternativni pop revolucionari zajedno s klasičarem

Nešto drugačije se nudi. Interesantna all star kombinacija kakva nije strana među glazbenicima koji rade na američkoj indie sceni. Matej Milošev je hrvatski klasični glazbenik koji kao instrumentalist aktivno stvara već desetak godina. Kao autor aktivno stvara od od 2018. s prvim napisanim pjesmama za mladu i talentiranu glazbenicu Luce i njezin album prvijenac “Susret”. Kao instrumentalist surađivao je kako studijski, tako i uživo sa imenima kao što su: Oliver, Đorđe Balašević, Gibonni, Parni Valjak, Urban, Pavel, Detour, Massimo, Luce, Jelena Radan, Vatra, Tony Cetinski, Lea Dekleva, Porto Morto itd. Također, član je benda HRT-a u emisijama “A-Strana” i “The Voice”. Klasični glazbenik Matej Milošev stvara nove stvari za pop-rock zvijezde za zajednički album na kojem će mu nakon Lovely Quinces gostovati i Edo Maajka, Aljoša Šerić, Jelena Radan kao i druga iznenađenja. Njegove pjesme izvode glazbenici s kojima je već surađivao kao instrumentalist na njihovim albumima. Materijal je intimističko djelo, sve pjesme su svojevrsni unutarnji monolog Miloševa kroz koji opisuje život koji se događa oko njega, ali i u njemu.

Žanrovski, sve pjesme su dosta različite, ali u načelu je to pop/rock forma. Glazbu u video kulisu priče, točnije u  videospot, pretočila je Renata Lučić koja je zaslužna za scenarij i režiju. Nastao je u produkciji “More magnets”.“Oni su čuli i uzeli moju pjesmu i preveli je u vizualni medij onako kako su oni to osjetili – dali su svoj pečat cijeloj priči kao i producenti i gosti pjevači.” kaže Matej Milošev.

Od početka mi je bilo jasno da želim goste pjevače, uglavnom one s kojima sam imao priliku do sada surađivati kao instrumentalist, a onda i one s kojima sam uvijek htio raditi, a nisam dosada imao prilike. Glavni razlog je taj što ne znam i ne želim pjevati pa sam shvatio da mogu taj nedostatak pretvoriti u nešto dobro – moj autorski materijal koji svi ti gosti obogaćuju sa svojom interpretacijom.” kaže o projektu Milošev. “Svi smo se poznavali otprije, kroz prijašnji rad svidjelo mi se kako rade i kako “čuju” stvari. Sličnog su glazbenog svjetonazora/senzibiliteta, a nikad prije nisu radili zajedno, ne u producentskoj ulozi, ali obojici se materijal jako svidio i odlično smo “kliknuli” svi skupa. Nit vodilja za kojom idem je da od mojih skica i ideja nastane nešto novo, bolje i ljepše nego što sam mogu napraviti – ergo producenti i gosti koji obogaćuju priču.” (Ivan Perić)

7/10

 

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame