Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Mihael Kvorka: U tvome imenu – Pjesma svojoj kćeri

Zagrebački pjevač, multiinstrumentalist i kantautor Mihael Kvorka, javnosti predstavlja svoj drugi samostalni singl “U tvome imenu” koji je nastao neposredno nakon rođenja kćeri Iris. Na pjesmi je, kao i do sada, radio zajedno s kolegom Robertom Domitrovićem, a kako su obojica postali očevi ove godine, to im je donijelo novi pogled na svijet, puno radosti, ali i neke izazove s kojima se do sada nisu susretali. Naime, kao i stotine očeva u Hrvatskoj zbog dobro znane situacije, nisu smjeli prisustvovati rođenju kćeri te su osjetili kako je to biti odvojen od voljene osobe u jednom od najvažnijih trenutaka u životu.

 

“Dok sam pisao tekst za pjesmu, razmišljao sam o djeci koja su sama i izolirana u vrijeme pandemije, a najviše o Mihaelovoj i svojoj kćeri. Želio sam poslati poruku podrške, da smo uz njih i izraziti ono što gotovo svaki roditelj osjeća. U pjesmi sam obuhvatio sve o čemu smo Mihael i ja razmišljali dok su nam se kćeri rađale te osjećaje koje smo proživljavali u prvim mjesecima dok smo ih upoznavali. Vjerujem da
se mnogi mogu pronaći u ovoj pjesmi…” – nastavlja Robert, Mihaelov dugogodišnji suradnik, autor teksta i producent pjesme.

Ono što nisu rekli da na žalost stvar ne zvuči poput Mihaela Kiwanuke nego da su njihove lijepe emocije predočene u dosta stereotipnoj pjesmi koja zvuči kao stotine sličnih u kojima ne pjeva maštovito nego sterilno. I to da je pohvalno što su se puno potrudili oko pakiranja i PR-a ali to je oduzelo ono malo “duše” i uvjerenje u pjesmu. Singl prati video uradak sniman “double exposure” tehnikom. Ideja je bila prikazati kako se čak i u vrijeme društvene distance i izolacije može povezati s dragim ljudima te podsjetiti da nismo sami makar se tako činilo. Redateljsku i snimateljsku ulogu je odigrala Anita Nadj. Podsjetimo, Mihael Kvorka je ovo ljeto objavio singl “Ljeto za nas”, a pet godina je bio i frontmen benda The A! s kojim je objavio sedam singlova i dvostruki dvojezični album „Stereo“ . Pjesme “Nikad”, „Divan sunčan dan“ i „Jedan dobar razlog“ su najpoznatiji uratci benda koji su zastupljeni u domaćem eteru. (Dijana Čelić)

6/10

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame