Aktualno Celebrities Glazba Kritike moda POP COOLTURA sex showbiz Zabava

Franka: Plan B – Kao da ju je obradio Modni Mačak u svojim high tech after efektima

Franka Batelić je mlada domaća pjevačica koja ima najviše potencijala biti zvijezdom svjetskih estradnih razmjera.

Ima izvrstan glas, odlično izgleda, prati trendove i razumije što i kako treba zvučati moderna pop glazba. Na žalost, često ostane na tome jer pjesme koje izvodi osobito u tekstualnom dijelu zvuče ispod razine njenih kapaciteta. Ona bi mogla biti domaća Whitney Houston ili bar Beyonce, ali onda previše često zvuči kao zamjena Danijele Martinović.

Nova stvar “Plan B” je pjesma o njenim maštanjima kako bi stvari trebale izgledati, u stvari kako tekstopisac Nenad Ninčević to zamišlja u rimama da bi mlada pjevačica trebala zvučati. Tu je najveći problem pjesme jer ne pogađa iskrenu emociju nego je ostalo samo na pjevanju riječi starog tekstopisca koji je ostao zaključan u 80.-ima kada je pisao hitove. Onaj dio koji funkcionira je primjerena produkcija, glazba i njen glas. Sve ostalo je na žalost daleko ispod njezinog nivoa i ostaje na tome da se namjera računa.

Video spot za pjesmu “Plan B” je u teoriji izgledao odlično zamišljen, ali na žalost od ambicije do izvedbe i provođenja nauma u djelo desili su se određeni problemi. Hi tech spot s letom tramvaja kroz nebo i situacijama zamišljanim na toliko napredne načine mogle su se realizirati efektno da se rade kroz hollywoodske sisteme. Franka umjesto da izgleda prirodno, izgleda toliko pretjerano “dotjeravano” i njen dečko iz tramvaja joj izgleda prije kao mlađi brat, a ne kao potencijalna simpatija ili partner. Tako i u “rajskom vrtu” prezagušenom bojama umjesto šareno izgledaju kao da ih je stilizirao Modni Mačak i obradio u svojim after efektima bez Photoshopa. (Dijana Čelić)

6/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame