Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA sex showbiz

Z++: Najbolji omot albuma na domaćoj sceni ove godine – Domaći Weeknd :)

Osječanin z++ upravo je objavio drugi studijski album naziva “zauvijek”.

Na njemu pokušava zvučati kao hrvatska verzija popularnog Weekenda skladajući pop za odrasle u novom stoljeću. Album uključuje singlove poput “Moshpit” i “Ljeto već je gotovo” kojima je ljetos najavio novo djelo s 13 novih pjesama, a uključuje i stvar “Moj svijet” s kojom će nastupiti na Zagrebačkom festivalu.

Riječ je o još jednom trap popu kakav mu je bio i debi album “18++” i koji zvuči nepodnošljivo svim ljubiteljima kvalitetna pop glazbe.

Mladi kantautor pokazuje veliku nemuzikalnost u pjevanju i to nadoknađuje pretjeranom korištenjem vokalnih efekata. To i je karakteristika cijelog trap pokreta da u većini slučajeva pjevačica bez glasa i autorima bez sluha i muzikalnosti daje prostor jer je upravo takav trend.

Čak je u instrumentalnom i produkcijskom dijelu pokazao izvjesne progresije jer “tajna” i “nema vremena” s kojom otvara album zvuče vrlo dobro u produkcijskom smislu. O ostalim pjesmama na žalost ne možemo ništa pohvalno reći jer djelo kao cjelina zvuči teško slušljivo, baš tako da ih s pravom sve potpisuje malim slovom.

Ono što je genijalno je – omot albuma. Zato – gledajte i na mute. (Ivan Perić)

3/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame