Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Detour: Slavlje – Vrijeme je za novi vikend ili poziv na slavlje u vrijeme kad nikom nije do slavlja

Detour je jedan od onih bendova domaće glazbene scene u kojem se stalno potvrđuje samo ono kako je samo mjena stalna. Pjevačice ne izmjenjuju kao na pokretnoj traci, ali svakih par godina dešava se voice stock x-change. Ono što uvijek iznenađuje kako Nenadu Borgudanu uspijeva zadržati pop identitet benda unatoč promjene centralne frontgerlske pozicije. Da im je Gina prošlost dalo se naslutiti već iz prošlog singla koji je bio samo muški vokal.

Sada s novom pjesmom “Slavlje” na mjestu ženskog vokala dvije su nove persone čiji melodiozni i radiofonični glasovi ne odaju baš nikakvu razliku niti nedostatke. Dapače, Borgudanov melodiozni potpis iz postiranja na refrenima nepogrešivo odaje o kome i čemu je riječ.

Također, fino prošvercani stihovi i kritike vremena slavlja kroz siljenje i poziv na slavlje jer računaju kad Titanic tone da bend još uvijek svira. Mudar je odabir spot realizirati maksimalno deperonalizirano i podsjetiti bar ovim putem kako se polijevalo za Božić i Novu godinu na partyjima bez masaka.

Stil je neupitan, melodioznost zadržana, potreba cipelarenja optimizma nogom u dupe također neminovna. Korona who? Korona what?

Jedino što će ih nakon neupitno dobre namjere dočekati zid i pitanje – zašto i kome osim samima sebi. A odgovor – i to je dovoljno je sasma legitiman. (JA)

8/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame