Aktualno Celebrities Glazba Kritike moda POP COOLTURA showbiz Zabava

Taylor Swift: Willow – Tužna vrbo ne budi tužna, kaže vodeća svjetska pop zvijezda

Bajkoviti motivi nove iznenadne pjesme i spota velike globalne pop zvijezde Taylor Swift začudit će samo one koji nisu pratili njena kretanja tokom ove čudne godine. Ona je nenajavljeno kao i prethodni “Folklore” noćas objavila deveti studijski album “Evermore”. Kako kažu “sestrinski” album, nastao kao odgovor na vrijeme pandemije COVID-19 te je najavljen par sati prije samog izlaska u prodaju. 

Taylor Swift je prokopala duboko po svim svojim antiestablishemnt momentima i skladateljski predstavila dvije kolekcije intimnih pjesama. 

Novo izdanje Taylor je opisala kao “sestrinsko izdanje albuma ‘folklore'”, koji je također objavljen iznenada u srpnju ove godine, a s kojim je ostvarila i Grammy nominacije. Album nam stiže uoči 31. rođendana Taylor Swift, koji će slavna glazbenica proslaviti ove nedjelje, 13. prosinca, na što se i sama osvrnula porukom prema fanovima: “Otkada sam imala 13 godina bila sam uzbuđena oko svog 31. rođendana, jer to je moj najdraži broj – zaokrenut! Upravo zato sam vas na ovaj način htjela iznenaditi. Do sada ste svi bili brižni i dragi za moje rođendane, a sada je trenutak da i ja vama poklonim nešto! Znam da će ovogodišnji blagdani mnogima od nas donijeti i osjećaj samoće te ako je među vama itko tko se u tim trenucima okreće glazbi, kao i ja, ovaj je album za vas!

Kako je bilo i s albumom “folklore”, i novo izdanje plijeni pažnju i svojim popisom gostujućih imena! Taylor Swift ovom su se prilikom u radu na pjesmama pridružile HAIM, u pjesmi “no body, no crime”, kao i The National u “coney island” te ponovno Bon Iver, ovaj put u naslovnoj “evermore”. Čitav album se zvukom bez sumnje oslanja na prethodnika, a u njegovom kreiranju sudjelovao je isti tim autora i producenata – Jack AntonoffAaron Dessner iz The Nationala te Joe Alwyn.

Također, zajedno s albumom u ponoć je predstavljen i videospot za “willow”, pjesmu koja otvara album, a koji supotpisuje s Aaronom Dessnerom, ujedno i producentom pjesme.

Uz izdanje albuma, Swift je objavila i glazbeni video za “Willow” koji je sama režirala.

“Tužna vrbo, ne budi tužna” kao da poručuje Taylor Swift koja traži razloge za optimizam unatoč situaciji u kojoj se svijet nalazi.

U pjesmi koja pokazuje njenu viziju kantautorstva Taylor Swift traži razloge za svjetlost na kraju tunela i nekako je uspijeva naći u svojoj mašti i pozivanju ljubavi. “That`s my man…” kao što sama kaže.

Ona je iz zvijezde obiteljskog Disney profila osobito u ovogodišnjim albumima izrasla u umjetnicu i respektabilnu pop zvijezdu čije pjesme slušate po nekoliko puta a ne kao puno dosadašnjih hitova koji kao na pokretnoj traci dođu i prođu prije nego im zapamtite bar refren.  U svakom slučaju veliki i dobrodošao pomak u karijeri najveće i najplaćenije glazbene pop zvijezde današnje svjetske glazbene scene. (Dijana Čelić)

8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame