Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Zimizelen: Fantastično – Jedan od procvalih hrvatskih kantautora

Vinko Ergotić (Nelcote, Heroina) alias Zimzelen je novi lik domaće glazbene scene i to onog muškog kantautorskog dijela koji uz JR Augusta i Seed Holdena treba predstavljati kvalitativni pomak u smjeru – konačno nešto dobro.

PR kaže: “Zimski, sanjivi ugođaj i bajkovita lirika usađena u nijansiran i suvremen aranžman označuju intrigantan start autora čija priča tek počinje”, a ono što čujete je izvrstan instrumental i puno uzora na američkoj indie sceni novog stoljeća.

U glazbi se osjeća utjecaj izvođača kao što su Ben Harper, Broken Social Scene, Modest Mouse, Bon Iver. U tom dijelu nema zamjerki. Ono što je zazvučalo malo preambiciozno je lirski moment u kojem je povremeno u nekim rimamam zazvučao nespretno u nekim pokušajima dočaravanja jakih metafora i korištenje velikih termina. Evo pogledajte na primjer: “na rubu noći nema snivanja misao je bosa glad napada daj mi komad svoj najslađi oko za zub grizem, a ne vidim s lica ove zemlje želje padaju bacili smo užad zmije čekaju na dnu…”.

U ovom kontekstu to nije bilo nužno. Kad dotjera i autocenzurira svoje poetske ambicije zimzelen je novi miljenik svih bivših alternativaca i darkera koji su voljeli slušati Chrisa iz Walkabaoutsa. (Dijana Čelić)

7.5/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame