Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Rambo Amadeus: Bend Aid za Rakiju – Na ovim prostorima :))))

“Ovu obradu sopstvene pjesme ” NA ovim prostorima” napravio sam prije desetak godina. Dugo sam se skanjerao da je objavim, jer je muzički stil malo ipak previše straith za moj ukus, ali, možda sam ipak previše strog prema sebi, jer dovoljno je da je tekst gorak, nije potrebno zagorčavati ga dodatno sa gorkim notama. Ova pjesma ima i novo ime “Band Aid za rakiju”.

Pravljenje rakije u kućnoj radinosti, gdje povremeno dolazi do greške u frakcionoj destilaciji, pa odredjene količine opasnog metilalkohola dodju u nervni sistem, jedino može da objasni tu količini neracionalnosti u ponašanju našeg življa. Bez obzira koliko je pjesma duhovito postavljena, poletnog ritma i veselog aranžmana, šeretske rime, nekako uvijek imam knedlu u grlu kad je čujem.

Snimali 2009 u Studiju MiIoša Hammera, koji na žalost nije više medju nama, baš kao ni zemlje opisane u pjesmi. Zajedničke zemlje, za koju je nezadovoljna većina vjerovala da je glavni uzrok njihovog nezadovoljstva – više nema.

Koliko vidim, nezadovoljstvo ne samo da je ostalo, nego se i umnožilo, pa svakako uzroke treba tražiti u nama samima. Snimao sa matičnim bendom gdje se istakao Aleksandar Petković, vodja duvačke sekcije. Originalnu pjesmu, ” Na ovim prostorima” Izdata na albumima ” Čobane Vrati se” i ” Dont Hapy, be wory” 2000. (Antonije Pusić)

8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame