Aktualno Celebrities inmediasres mediji POP COOLTURA PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA

Umrla Milka Babović: Legendarna sportašica i TV novinarka preminula od koronavirusa

U 93. godini u Zagrebu je od posljedica koronavirusa preminula Milka Babović, legendarna TV novinarka i bivša atletičarka. Bila je simbolom vremena profesionalnosti TV novinarstva stasalog na korijenima JRT-a.

Bila je atletska reprezentativka Jugoslavije, dvaput svjetska studentska prvakinja u trčanju na 80 metara s preponama (1953. u Dortmundu i 1957. u Parizu). Na EP u Bernu 1954. bila je peta na 80 metara s preponama. Uz to, 17 puta bila je prvakinja Jugoslavije, 27 puta rušila je državni rekord (u nekoliko disciplina), 26 puta bila je članica reprezentacije, dvaput prvakinja Balkana. U anketi „Sportskih novosti“ gdje glasuju sportski novinari, triput je bila proglašena kao najbolja hrvatska sportašica, dvaput jugoslavenska.

Pokrenula je prvo jutarnje vježbanje uz TV ekran (Vježbajte s nama) 1958., a zajedno sa Žuži Jelinek u emisiji Porodica i domaćinstvo je organizirala prvu modnu reviju u studiju. Tijekom karijere u sportskoj redakciji HRT-a kao komentatorica prati atletiku, klizanje, gimnastiku, veslanje, konjički sport, skijaško trčanje i brzo klizanje.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame