Aktualno Celebrities film inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz

Preminula Mira Furlan: Jedna od najvećih glumačkih legendi ovih prostora

“It is a night of great sadness, for our friend and comrade had gone down the road where we cannot reach her. But as with all things, we will catch up with her in time, and I believe she will have many stories to tell us, and many new roles to share with the universe” napisao je J. Michael Straczynskiautor znanstveno-fantastične serije Babylon 5, u kojoj je Mira Furlan glumila kao jedan od prvih zadataka od preseljenja u Ameriku.

Mira Furlan preminula je 65. godina preminula je u srijedu 20. siječnja 2020., objavljeno je u četvrtak na njezinom Twitter profilu, a uzrok smrti zasad se vodi nepoznatim. Bila je jedna od najvećih glumačkih ikona jugoslavenskog filma u osamdesetima.

Mira Furlan je rođena u Zagrebu 7. rujna 1955., diplomirala je glumu u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, ali njenog glumačkog rada i njenog tijela sjećate će oni koji su je zapazili u filmovima: ‘Kiklop’ (1982.) Antuna Vrdoljaka, ‘U raljama života’ (1984.), ‘Za sreću je potrebno troje’ (1986.) Rajka Grlića te filmu ‘Ljepota poroka’ (1986.) Živka Nikolića. Od odlaska u Ameriku je ostvarila uloge unutar SF TV serije ‘Babylon’ i ‘Izgubljeni’.

Iza nje ostaje suprug redatelj Goran Gajić i sin.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame