Aktualno Celebrities Glazba POP COOLTURA showbiz Zabava

“The Name of This Band Is Talking Heads”: Brbljave glave uživo isto na vinilu

“The Name of This Band Is Talking Heads” je dvostruki live album Talkin Headsa objavljen 1982., koji je sada dostupan na posebnom vinilu u boji.

Dvostruki LP sadrži LP sa snimkama iz ranog perioda benda (1977. – 1979.) te LP s live snimkama koje su nastale između 1980. i 1981.

Neke od pjesama koje vas čekaju na ovom specijalnom live izdanju su “Psycho Killer”, “I Zimbra”, “Hoses In Motion”, “Life During Wartime”, “Building On Fire” itd.

Talking Heads izbacili su svoj peti album “Speaking Tongues” 1983., koji je došao tri godine nakon albuma “Remain in Light”. Trideset i osam godina nakon, ovaj album dolazi u limitiranom izdanju na plavom vinilu. Ovim albumom Talking Headsi su se najviše popeli na vrh ljestvica, a uz to se na albumu nalazio jedan od njihovih najuspješnijih hitova “Burning Down the House”.

“Album je to koji konačno briše tanku granicu između arty white popa i deep black funka”, izjavio je o ovom izdanju glazbeni novinar Rolling Stonea David Fricke. Također, svojevremeno je elaborirao kako sve pjesme s albuma istinski spadaju u art rock, s kompleksnošću i sofisticiranošću toga žanra, ali i da istovremeno izbjegavaju karakteristične pretenzije art rocka s plesnim ritmom, što ovo izdanje čini idealnim party albumom. Valja nadodati kako je 1989. album uvršten među Top 100 najboljih albuma osamdesetih u Rolling Stoneu.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame