Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz TOP VIJEST Zabava

Brkovi: Bagra sa ekrana – Folk punkeri su bili buntovni u karanteni, imaju novi spot, super stvar i ne mare za pravopis

Frontmen folk punkera Brkova Shamso 69, Vedran Pehar nije se uspavao, nego je napisao novu punkersku uličnu himnu. Iako nemaju mogućnosti još svirati je uživo Brkovi su izbacili i podsjetili da postoje. Anarho Punk Folk Welness grupa Brkovi koju vole podjednako u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i u svim državama gdje ima slušatelja koji su odrastali uz bambus u parku, vratila se ovom pjesmom više straight street punk korijenima i uličnim refrenima.

Mašinko, Fakofbolan, Motus, svi ti još uvijek neizumrli punk rock bendovi njihova su vraća.

Stihovi su kritični prema vlasti i rime su im jednostavne ali razumljive i direktne. Ovo je pjesma za sve punkere koja neće napraviti niti pozvati na novu revoluciju ali će podsjetiti na vrijeme kada se vjerovalo da i punkeri nešto mogu pomicati nezadovoljni društvom. Ne znamo točno do kada tako ali utješno je da se i dobra namjera računa.

Kolegica Dijana suflira da je gramatički pogrešno i da treba pisati “Bagra S Ekrana”, a ne “Sa”. Punkeri ne mare za pravopis. Animirani video spot Vuka Protića je izvrsna kritika i nastavak pjesmi. Oooooooooooo ooooooo oooooo oooooooo. (Ivan Perić)

8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame