Aktualno film inmediasres POP COOLTURA PRIRODA & DRUŠTVO showbiz TOP VIJEST

Nun of Your Business kreće u kina: Dokumentarac o ljubavi između dviju časnih sestara

Nagrađeni dugometražni dokumentarni film Nun of Your Business redateljice i scenaristice Ivane Marinić Kragić kreće u kino prikazivanje u nezavisnim kino dvoranama u Zagrebu, Puli, Čakovcu, Varaždinu i Rijeci, a nakon toga i u drugim kinima širom Hrvatske. Na nekim od projekcija gostovat će autorica i protagonistice filma.

Na festivalu dokumentarnog filma Zagrebdox 2020, gdje je imao i svjetsku premijeru, film Nun of Your Business osvojio je nagradu publike za najbolji dokumentarac.

Priča prati dvije mlade časne sestre koje se upoznaju na katoličkom okupljanju u Zagrebu i zaljubljuju se. Žive u dva odvojena samostana, a prostori koje su nekoć smatrali utočištem utjehe i duhovnog ispunjenja postaju zemaljski u većoj mjeri nego što su očekivale. Razočarane Crkvom i seksualnim i psihičkim zlostavljanjem unutar institucije, a vođene svojom ljubavlju, donose najtežu odluku svog života – napustiti samostan i započeti novi zajednički život na jednom od dalmatinskih otoka gdje se nadaju da će ih tradicionalna lokalna zajednica prihvatiti.

Rekonstrukcije scene u filmu snimljene se tehnikom time – lapse fotografija, a uloge tumače Maruška Aras, Mia Anočić Valentić, Iva Mihalić, Ana Maras Harmander, Sanja Milardović, Jadranka Elezović, Asja Jovanović, Vlasta
Ramljak.

Od 1. ožujka film se prikazuje na programu Kinoteke Zagreb, a nastavlja projekcijama u Kino Gaj Varaždin (5.03.), zagrebačkom kinu Tuškanac (11.03.), Centru za kulturu Čakovec (19.03.) Kino Forum Zagreb (19.03.), Kino Valli Pula (26.03.) te Art kino Rijeka (1.4.).

Ekipa filma.

Redateljica i producentica: Ivana Marinić Kragić;

Scenaristice: Ivana Marinić Kragić i Ivana Vuković;

Direktorica fotografije: Ivana Marinić Kragić;

Koproducent: Miloš Ivanović;

Montažer: Ivor Šonje;

Skladatelj: Filip Mitrović;

Dizajner zvuka: Luka Gamulin;

Scenografkinja: Tea Truta;

Kostimografkinja: Lidija Andrić;

Majstorica maske: Bianka Prskalo;

Izvršni producent: Sabina Krešić; o

Originalna pjesma: “Mnogi” by ŽEN

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame