Celebrities inmediasres mediji Politička aktuala POLITIZAM showbiz

Umro je Milan Bandić: Dugogodišnji zagrebački gradonačelnik i kontroverzni političar iznenada preminuo od srčanog udara

“U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. veljače u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić.

Živio je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe – bez ostatka, obavljao 21 godinu.

O detaljima, terminu  pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vijest, javnost ćemo obavijestiti naknadno. Počivao u miru”, napisali su iz Grada Zagreba, a vijest o smrti dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika proširila se medijima Hrvatske i regije.

Njegovi politički protivnici nisu ga voljeli, uz njega se vezalo mnoštvo afera, niti jedna sudski procesuirana, a veliki broj sumnji na način njegova rada ostajao je na razini nedokazanih tvrdnji ili sudski nezavršenih slučajeva. Bio je u zatvoru kao osumnjičenik, USKOK ga je pratio, građani grada Zagreba na svakim izborima bili su podijeljeni oko njegovih izbora i načina vladanja Zagrebom kojim je stolovao više od 6 mandata i 20 godina. Uspio je preživiti od sukoba s policijom uslijed vožnje u alkoholiziranom stanju do posljednjih odluka oko žićare i inih činjenica zbog kojih su ga držali kontroverznim političarem.

Sve te velike političke utakmice ostavile su traga na njegovom zdravlju. Nakon teškog moždanog udarca 2004. uspio je oporaviti se, no već duže vrijeme narušenog zdravlja, posljedica jakog srčanog udara nije uspio preživjeti.

Iza njega su ostali supruga i kćerka.

Gradom Zagrebom do novih izbora upravljat će V.D. Jelena Pavičić Vukičević.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame