Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Barbara Munjas: Laž na laž – Kantautorica koja se godinama traži

Istarska kantautorica Barbara Munjas, nakon karijere kao back vokal Gustafa i glavnu vokal Barbara, pokušava solo karijeru. Nakon prvog singla “Gone back” predstavlja svoj novi singl “Laž na laž” u kojoj progovara o kompleksnosti međuljudskih odnosa.

Pjesma je nastala na samom kraju 2019. godine i vrlo brzo nakon toga je većina pjesme i snimljena, ali je tek nedavno završena kada su se pjesmi pridružili Alen Bernobić i Goran Salvi. Trebalo joj je da malo odleži prije samog finiširanja jer svaki period života nosi svoje boje i da sam je završila 2019. sigurno ne bi zvučala ovako kako zvuči ovdje i sadaU periodu nastanka pjesme bila sam pod utjecajem trudničkih hormona i razmišljala sam o svačemu pa sam tako krenula u razmišljanja o odnosima i prijateljstvima koja se temelje na lažima i završila na tome da je ipak najgore to da lažete sami sebe i da živite u poricanju vaše stvarnosti. Time riskirate vlastito zdravlje, stopirate esenciju vlastitog bića da slobodno bira ono što istinski osjeća jer ste stvorili tu lažnu sliku sebe samome sebi, a na kraju i drugima, te ju morate održavati i hraniti, a hranite je najčešće novim lažima. Gomilate laži i stvarate pritisak na koji će kroz vrijeme vaše tijelo odgovoriti, pokazati otpor i zaprijetiti kakvom bolešću od koje na kraju “na smrt iskrvarite”. Amerika je davno otkrivena, ali eto, mali podsjetnik da laganje nije zdravo dobro dođe jer mi se čini da su laži danas na svakome koraku, sveprisutne u našim životima i nažalost su postale normalne! Također, u posljednje vrijeme je u zraku sveopće prisutno mišljenje da je dovoljno razmišljati pozitivno da bi se stvari dogodile, naravno pozitivno razmišljanje je veliki plus, ali ipak to ne ide samo tako, treba raditi na tome da ti se dobre stvari dese ili da popraviš neki “kvar” u životu, jer ako pred problemom zatvorimo oči on neće nestati, tu je i dalje, postoji i radi štetu dok se mi pravimo da ga nema” priča kantautorica. Eto, sad ste i to saznali.
Barbara zvuči kao da želi pjevati poput Tamare Obrovac ili Đane Šegon iz nekadašnjeg benda Kultura, ali nije baš jasno što želi reći.
(Dijana Čelić)
6/10


Foto: Ira Tomić

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame