Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA sex showbiz Zabava

Tam: Inferno – Moderni pop s art pretenzijama iz Beograda

Nakon što je uspješno predstavila dinamičan singl „brži od svega“, ujedno i njeno prvo izdanje ove godine, beogradska urbana pop pjevačica tam dolazi s baladom „infierno“, za koju je snimila i videospot inspiriran grčkom mitologijom.
„Koncept videa ’infierno’izveden je iz grčke mitologije, točnije iz mita o Perzefoni. Zatočena u podzemlju, ona je uslijed gladovanja pojela zrna šipka, a po tamošnjim pravilima, ako pojedeš plod pakla, ne možeš izaći. Stoga je ona dio godine na zemlji (kada sve cvijeta i boje bujaju), a dio u paklu (kada je na zemlji mračno i hladno). Iz tog razloga se njen lik često u vizalnim umjetnostima predstavlja uz ovu voćku“, objašnjava tami dodaje zašto je baš kći boga Zeusaposlužila kao inspiracija: „Mit o njoj je jako blizak ovoj pjesmi, kao paradoks njene zarobljenosti u najmračnijem dijelu zemlje gdje je kraljica podzemlja, dok je istovremeno svjetlo božanstvo vegetacije.“
Tam je za snimanje spota još jednom okupila ekipu koja u potpunosti odgovara njenom senzibilitetu, pa je rezultat spot u kojem su se svi elementi dobro poklopili: „Za lokaciju smo izabrali galeriju N.EON koja ima nevjerojatnu atmosferu i inspirativan interijer koji je savršeno odgovarao našoj zamisli. Režiju potpisuju Veljko Lalović, koji je ujedno i direktor fotografije, i Andrija Grkić, ujedno i montažer, dok je produkciju ovog puta put radila Marija Stranjina. Majstor rasvjete i asistent svjetla i kamere ponovo su bili Gavrilo Nenadovići Aleksandar Anđelković, a šminku potpisuje Marija Stošić.“Njen najnoviji singl upečatljiva je balada čiji mirniji tempo tam bez sumnje prilagođava svom stilu i energiji, a u prvi plan stavlja snažne emocije, zahvaljujući kojima je rad na ovoj pjesmi tekao nevjerojatnom lakoćom: „Bili smo u studiju i radili na drugoj pjesmi kada mi je Mihajlo Đorović(Summer Deaths) pustio beat za kojije semplirao gitare Uroša Pantića, a koji mi se na prvu jako svidio i, par dana kasnije, napisala sam „infierno“ u pola sata. Pjesma je nastala od zapisa iz telefona koje su činile moje najsirovije misli u razdoblju od nekoliko godina. U konačnoj verziji su većinski moji vokali koje sam u dahu snimila u dva pokušaja, dan nakon što je napisana“, priča tam o pjesmi te nadodaje: „Nazvana je ’infierno’, budući da kroz pjesmu provlačim mučne situacije koje se kao u paklu iznova ponavljaju bez vidljivog kraja..
Ambiciozna objašnjenja, ne smetaju činjenici da se radi o vrlo senzualnoj i catchy pjesmi. (CD)
8/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame