Aktualno Festivali film inmediasres mediji POP COOLTURA sex showbiz Zabava

“Baksuzno bubanje ili bezumni pornić” dobitnik ovogodišnjeg čudnog Zlatnog medvjeda na Berlinaleu

“Baksuzno bubanje ili bezumni pornić” rumunjskog redatelja Radua Judea pobjednik je 71. filmskog festivala u Berlinu i dobitnik statue Zlatnog medvjeda ovogodišnjeg prilagođenog i podijeljenog Berlinalea. Ovogodišnji festival je zbog koronavirusa rastavljen na dva dijela: prvi – od 1. do 5. ožujka, rezerviran za struku koja je online gledala uvrštene filmove. I drugi – od 9. do 20. lipnja kada će se filmovi prikazati publici i biti uručene nagrade.

Rumunjski film kažu daje satirični pogled na sustav vrijednosti modernog društva i na estetski neuobičajen način tematizira probleme jedne učiteljice koji su iskrsnuli nakon što se na internetu pojavila privatna erotska snimka na kojoj se ona pojavljuje sa svojim suprugom.

Veliku nagradu žirija dobio je japanski film Wheel of Fortune and Fantasy redatelja Ryusua Hamaguchija, a mađarski redatelj Denes Nagy Srebrnog medvjeda za film Natural Light. Srebrnog medvjeda za najbolju žensku ulogu dobila je njemačka glumica Maren Eggert za ulogu u filmu Ja sam tvoj čovjek njemačke redateljice Marie Schrader.

Funfact, hrvatski producent Kinorama jedan je od sufinancijera tj manjinskih koproducenata filma.

 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame