Aktualno Celebrities film inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz

Dnevnik velikog Perice: Nastavak kultnog Golikovog filma “Tko pjeva zlo ne misli” u obliku TV serije

Od 08. ožujka na prvom programu HTV-a kreće s emitiranjem TV serijal “Dnevnik velikog Perice”, nastavak kultnog filma Kreše Golika “Tko pjeva zlo ne misli” koja će kroz 6 epizoda pratiti život Perice Šafraneka i njegove obitelji tijekom 1964.

Perica je odrastao i radi kao profesor hrvatsko-srpskog jezika u zagrebačkoj osnovnoj školi. Sanja o tome da postane pjevač popularnih šlagera, no nema hrabrosti to priznati svojoj ženi Željki, daktilografkinji u milicijskoj stanici. Perica i Željka nemaju djece i već deset godina žive u stanu s Peričinom mamom Anom Šafranek na Gornjem gradu. Peričin najbolji prijatelj Žnida sin je pokojnog vlasnika gostionice Žnidaršića koja je u međuvremenu nacionalizirana, no Žnida iz nje svakodnevno vodi svoje ne baš legalne poslove. Smrt Peričinog tetka Ernesta Fulira pokrenut će događaje koji će iz temelja izmijeniti živote junaka ove priče.

Kako je navedeno na internetskoj stranci HRT-a, Perica prolazi turbulentno razdoblje svog života, a duh političkog Zapada sa svime što ga čini – od mode do glazbe, preko ideja do tehnološkog napretka – postaje sve primjetniji i utjecajniji. Zagreb iz tog vremena zanimljiv je grad koji se ubrzano razvija, baš kao i bogata pop-kultura koja nezaustavljivo prodire u ondašnje socijalističko društvo. U vremenu plesnjaka, početaka televizije, glamuroznih glazbenih festivala, odvija se priča puna emocija, realnih životnih izbora između oportunizma i iskrene ljubavi.

Glavne uloge igraju Živko Anočić, Csilla Barath Bastaić, Dušan Bućan, Iva Babić, Mirjana Bohanec Vidović, Otokar Levaj i Nikola Kojo, u ostalim ulogama vidjet ćete i Gorana Navojca, Anu Begić Tahiri, Pjera Meničanina, Hanu Hegedušić i mnoge druge.

Redatelj serije je Vinko Brešan, a autor ideje Albino Uršić. Scenaristi su Renato Baretić, Emir Imamović Pirke, Albino Uršić i Vinko Brešan, izvršni producenti Suzana Pandek i Albino Uršić, producenti Biserka Mihalić i Željko Zima.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame