Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Billie Joan: Little Jimmy – Povratak splitske punk kantautorice s naklonom Bobu Dylanu

Splitska učiteljica i kantautorica Ivana Pezo pod umjetničkim imenom Billie Joan je nakon hvaljenog debi albuma „Barren Land“ iz 2017. pripremila drugi solo album „Selfless“ koji izlazi ovog proljeća u izdanju nezavisne izdavačke kuće DOP Records i Aquarius Recordsa.
Na domaćoj glazbenoj sceni prepoznata kao predstavnica novog vala hrvatskih kantautorica gdje uz Irenu Žilić, Ninu Romić, Saru Renar, Mary May čini kvalitativni vrh i prvu ligu izvođačica s izraženim ambicijama proboja na globalnu kantautorsku scenu.
Billie Joan je unplugged punk kantautorica i karika koja nedostaje između nacionalnih varijanti Joan Jett, Joan Baez i Billie Holiday. Lani ste je mogli zapaziti kao dijelom novog vala izvođačica u sklopu projekta #femmenouvelle gdje je uz Idu Prester, Niku Turković, Ninu Bajsić i druge glazbenice predstavljena kao jedna od najinteresantnijih domaćih kantautorica.

 „Little Jimmy je po splitski Mali Šime. Osobu opisanu u spotu, naći ćete u svakom kutku zemlje, iskorištenu i zaboravljenu, samo se malo potrudite i držite oči širom zatvorene, kao što to uvijek radite.“ – rekla je Ivana o novom singlu. U novom je video spotu za singl „Little Jimmy“ odala otvoreni tribute legendarnom Bob Dylanu i jednom od prvih video spotova u povijesti rock glazbe „Subterranean Homesick Blues“. Po objavi novog albuma, ovisno o popuštanju pandemijske situacije, album će promovirati uživo diljem RH, u organizaciji matične koncertne agencije A1 Booking Agency. (PR)

7.5/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame