inmediasres mediji PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA Tehnologija

N1 žele koncesiju da postanu zemaljska TV: Peta medijska sila u državi traži uvjete

Tihomir Ladišić u ulozi direktora Adria Newsa, tvrtke pod kojom posluje televizija N1,  poslao je Agenciji za elektroničke medije pismo namjere ili svojevrsnog interesa za raspisivanje natječaja o dodjeli slobodnih zemaljskih (FTA) frekvencija. N1 je objavio dopis koji su poslali Agenciji.

“Mi, ADRIA NEWS d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, kao društvo sa značajnim iskustvom u proizvodnji medijskih sadržaja i programa za potrebe pružatelja medijske usluge TV N1, zainteresirani smo za to da u budućnosti postanemo nakladnik televizije na državnoj razini u slobodnom zemaljskom prijemu.

Kao što Vam je poznato, medijska usluga TV N1 pokrenuta je u listopadu 2014. godine, a u produkciji programa sudjeluje preko 150 profesionalnih televizijskih i web novinara koji proizvode vijesti, informativni, sportski, zabavni i obrazovni sadržaj. Zahvaljujući profesionalnom timu novinara i urednika i uz pomoć napredne digitalne tehnologije, N1 pruža točne i pravovremene informacije s lica mjesta.

Navedeni dugogodišnji trud i predanost prepoznati su kod gledatelja Republike Hrvatske, a i šire, te se kao logičan korak nameće i potreba za daljnjim razvojem putem dodjele zemaljske frekvencije na teritoriju Republike Hrvatske.

Rezultati gledanosti TV N1 mjere se u sustavima AGB Nielsena te AdScannera i Hrvatskog telekoma koji su redovno dostupni na web stranicama Agencije za elektroničke medije (AEM). Prema tim mjerenjima, N1 televizija najgledaniji je televizijski kanal na cijelom danu od svih nezemaljskih televizijskih kanala.

Slijedom navedenog, a posebno imajući u vidu bogato iskustvo u proizvodnji programa i velikom broju profesionalaca koji u tome sudjeluju, te potrebu da od produkcijskog centra postanemo pružatelj medijske usluge punog kapaciteta, uz prethodno ispunjavanje svih uvjeta koji su propisani važećim zakonodavstvom, ovim putem iskazujemo interes za slobodne zemaljske FTA (Free-to-air, nekodirano zemaljsko odašiljanje) frekvencije za teritorij Republike Hrvatske te Vas pozivamo da sukladno čl. 72. Zakona o elektroničkim medijima (dalje u tekstu: ZEM) provedete pripremne radnje za natječaj za dodjelu koncesije te da sukladno čl. 73. ZEM-a objavite obavijest o namjeri davanja koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije i radija na tehničkoj podlozi koju utvrđuje Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM).

Nakon provedenih radnji kako je gore navedeno, ljubazno molimo da nas povratno obavijestite o učinjenom kako bismo pravovremeno i sukladno čl. 53. st. 5 dostavili našu Ponudu”.

Čeka se rasplet i odgovor Vijeća.

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame