Aktualno Celebrities inmediasres mediji POP COOLTURA PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA TOP VIJEST Zabava

Internet borba: Vedran Bađun protiv Vedrana Lažuna – Autentičan ili lažan pustolov?

Već mjesecima na You Tubeu traje bitka i rat između pratitelja i trollera lika imena i djela avanturiste iz Omiša Vedrana Bađuna.

Ako niste dosad bili detaljno upućeni, riječ je o čovjeku, pustolovu, koji je nakon karijere kao lovočuvar u rodnom gradu i MMA trener u Hrvatskoj i regiji, krenuo putovati svijetom i raditi putopise. U dijelu medija prepoznat je kao novi Željko Malnar za generacije 21. stoljeća. Pustolov, filozof, zagovaratelj pozitivnih životnih filozofija i slobode duha. Otkako se smjestio u Južnoj Americi, točnije Columbiji, radio je puno handmade videa svojih avantura – na kojima je iz autentičnih lokacija snimao edukacijske i survival video priloge, a njegova se slava brzo proširila nakon nekoliko gostovanja u najgledanijem hrvatskom podcastu – Podcast Inkubator.

No, skupina pratitelja tog podcast kanala – nazvana Reptili, a osobito ljudi iz Dalmacije koji su znali nešto više o korijenima putovanja Vedrana Bađuna, zaključili su da su njegovi putopisi u velikoj mjeri namješteni i da nisu autentični. Zato su ga krenuli trolati snimajući veliku količinu videa u kojima pokušavaju raskrinkati Bađunove snimke kao lažne.

Bađun se u svojim videima pokušava obračunati s njima pričajući svoju stranu medalje, dok njegovi oponenti nastavljaju po svojem. Nakon više mjeseci “rata” na internetu i YouTube kanalu zasad je posljedica bila opadanje većeg broja dosadašnjih pratitelja Bađunovog kanala i njegovo isključivanje mogućnosti komentara i lajkanja ili dislajkanja videa na svom kanalu. A njegovi trolovi ulažu puno truda pokazati sve više kako mu više odgovara nadimak Lažun kako mu je dio mještana nadjenuo zbog sumnje u namještanje videa koje radi.

Na vama je da prosudite čija je verzija priče zasad uvjerljivija.

Q&A – Vedran Bađun/Update

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame