Aktualno Celebrities Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Tonći & Madre Badessa & Petar Grašo: Inamorana – Nije Inamorata, ali je odlična

Huljić je popustio sve ručne kočnice.

Madre Badessa projekt ili grupa, kako se to već zove postaje, njegovim životnim glazbenim djelom. Voajersko dalmatinska oda zavođenju i škicanju šarmira skoro na svim nivoima. Vjekoslava piše stihove ali namjenski potpuno drugačije nego se čini prilagođenim rimama za Magazine, Rozge i ostale nimalo brzopotezne ali lakšeglazbene projekte. Ovo što nude je opušteno, pitko, melodično, svojstveno nekom novom pokušaju sklapanja dalmatinskog tradicionalnog melosa i pop forme koja će Huljićeve kantautorske ideje izroditi u neki full novi format.

Inamorana je i naslovna pjesma istoimenog albuma Tončija i Madre Badesse koji izlazi za tjedan dana. Ovu specifičnu riječ starog splitskog narječja, čije je značenje zaljubljena, publika je već upoznala kroz pjesmu Mare Luda koja je nedavno objavljena i svojom dubokom emocijom osvojila slušatelje, a stjecajem okolnosti ista riječ se pojavljuje u obje pjesme. Na albumu Inamorana nalaze se tri instrumentalne obrade već dobro poznatih pjesama. Jednu je publika već upoznala: obradu Dva put san umra napravljenu u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i zborom Ivan Goran Kovačić. Tonči otkriva koja je to druga pjesma.

“25 godina je prošlo od pjesme Suze biserne koju pjeva Jelena Rozga, tako da novi album sadrži instrumentalnu obradu Suza bisernih na hrvatskom jeziku, dok će se ista obrada naći i u engleskoj verziji na albumu za strana tržišta. U obradi se zboru pridružuje i posebna gošća – Jelena”, kaže. Tonči Huljić osmislio je i scenarij spota koji je snimljen u staroj jezgri grada Splita, dok režiju potpisuje Vojan Koceić. U spotu glumi mlada glumica i radijska voditeljica Petra Kapor. I mama bi sine 🙂 (CD)

7.5/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame