Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Zalagasper: xoxo – Prelijepa sjetna uspavanka na slovenskom koja zvuči kao neki izmišljeni vilinski jezik

Najljepše je kad se najmanje nadate. Oduševljenje onda bude još veće. Upravo tako nas je dočekala nova stvar slovenskog indie pop dua Zalagasper. Uspavanka “xoxo” jedno je od najljepših glazbenih iznenađenja i uspavanki koje ste mogli čuti u novo novo vrijeme.

U svojem karakterističnom, sanjivom stilu donose snažnu poruku: “Tijekom svađa parovi često zaborave obraćati pažnju na ono što je izrečeno i nastavljaju govoriti što im je na umu. Kad kiša na trenutak prestane, događa se da tek tada zapravo vide jedno drugo. Svađa ih je natjerala da pokažu svoje pravo lice i shvate kako je između njih čitavo vrijeme bila ružičasta zavjesa, koju tada odlučuju skinuti. Shvaćaju da sve to nije uništilo leptiriće – oni su jednostavno napokon poletjeli jer više nisu začahureni. Tek kada drugoj osobi pokažemo naše pravo lice možemo imati iskrenu vezu koja nešto znači”, kažu zalagasper o temi nove pjesme.

Zalagasper su svoj prvi singl “valovi” objavili 2017. godine; pjesma je ubrzo postala iznimno popularna u njihovoj rodnoj Sloveniji, a nagrađena je i cijenjenim slovenskim priznanjem “Zlata piščal” u kategoriji “Best Song of 2017”. Nakon nastupa na Euroviziji i objavljivanja EP izdanja “Štiri”, glazbenu priču nastavili su pjesmom “come to me”, njihovim prvim singlom na engleskom jeziku. Duo je u veljači 2020. godine predstavio album “4”, sastavljen od pjesama na slovenskom i engleskom jeziku. Do sada su ostvarili nekoliko zamijećenih nastupa pred europskom publikom, sudjelujući na showcase festivalima Moscow Music Week (Rusija), Waves Vienna (Austrija) i Eurosonic Noorderslag (Nizozemska).

Novi singl je svakako najbolje što su dosad napisali i sigurno će osvojiti srca ljudi. Naša je. (Dijana Čelić)

9/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame