Aktualno film Glazba Kritike POP COOLTURA showbiz

Willow Avenue: Come What May – Konceptualni lockdown video album

Willow Avenue je tročlani ad hoc korona bend koji čine Mary May, Jack de Shaw i Ante Perković.

“Mi smo bend tišine” reći će Ante Perković, objašnjavajući glavnu poveznicu između pjesama, dok će Jakša Perković istaknuti minimalizam kao glavnu nit vodilju i organski pristup produkciji albuma. Za Mary, ovo je album koji liječi i
mijenja na bolje. Pjesme prati i vizualni rad, videi u obliku pokretne slike koju je konceptualno razradila te snimila i montirala Barbara Raad, a sve je snimano u prostorima zagrebačke Laube.

Nakon nekoliko singlova objavili su album prvijenac “Come What May”. Kolekciju intimnih i nježnih pjesama pod utjecajem americane, a skladanih u zagrebačkom naselju Vrbik, za vrijeme zajedničkih lockdown sessiona.

“Ovo je album prihvaćanja svega što život nosi, on je rezultat sazrijevanja. Ujedno je i katarza duše, plivanje u mulju i iluzijama i izdizanje iz pepela. Ovo je također album otpuštanja, prepuštanja, pročišćenja, izlaska iz mraka na svjetlo. Neke melodije na albumu su stare gotovo 40 godina, a u život ih je iznjedrila sinergija trojca koji je neplanirano počeo stvarati zajedno, uslijed prvog lockdowna”, poručuju članovi Willow Avenue.

Album “Come What May” objavljen je za koncertnu agenciju i izdavačku kuću LAA i sadrži osam pjesama koje zajedno tvore zaokruženu cjelinu. Na albumu su i singl “Hello, Goodbye”, kao i “For Your Money”, “Museums”, “Downstream”, “Days Like Dogs”, “The Cure”, a zatvaraju ga “Seven Days” i “More Love In The Streets”.

Za glazbu koju su Jack de Shaw (Jakša Perković) i Ante Perković zajedno stvarali, naša hvaljena kantautorica Mary May (Marija Butirić) napisala je stihove i dala im melodiju. Sve su pjesme snimljene u stanu na zagrebačkom Vrbiku, mix i master potpisuje Jack de Shaw, a za dizajn covera albuma zadužena je mlada dizajnerica Klasja Habjan. Album „Come What May“ može se pronaći na brojnim streaming i download platformama kao što su Spotify, Deezer, Apple Music i ostali.

Priuštite si taj nesvakidašnji konceptualni oporavak od svakodnevnice domaće glazbene scene i odškrinite prozor u dvorište. (Dijana Čelić)

9/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame